Koneellinen annosjakelu

Koneellinen annosjakelu on apteekkimme tarjoama palvelu, jossa asiakkaan säännöllisesti käyttämät lääkkeet toimitetaan merkityissä annospusseissa 2 viikon erissä. Palveluun kuuluu asiakkaan lääkityksen tarkistus, mikä vähentää haitallisten lääkeyhdistelmien riskiä ja lisää lääkitysturvallisuutta. Kysy lisää apteekistamme!

Reseptien uusiminen

Sähköisesti lähetettävien uusimispyyntöjen lähetys onnistuu apteekissamme. Palvelun hinta on 3 € / uusimiskerta.

Verenpaineen mittaus

Apteekissamme löytyy verenpainemittari asiakkaiden käyttöön. Palvelu on maksuton.

Lääkejätteen vastaanottaminen

Vanhentuneet ja tarpeettomat lääkkeet voi palauttaa maksutta apteekkiimme.  Pakkauksista tulee poistaa turhat henkilötiedot ja pahvipakkaukset ja pakata lääkejätteet läpinäkyvään muovipussiin. Nestemäiset lääkkeet, voiteet ja suihkepullot palautetaan alkuperäisissä pakkauksissa. Purkeissa olevat tabletit tyhjennetään muovipussiin, mutta läpipainopakkauksessa olevia tabletteja ei tarvitse irrottaa. Injektioneulat pakataan esimerkiksi kannelliseen, tiiviiseen muovipurkkiin. Insuliinikynän neulat voidaan pakata muovipurkkiin ja laittaa tavalliseen roskikseen kotona. Jodipitoiset lääkkeet ja sytostaatit pakataan erikseen, sillä ne vaativat jätteiden hävityslaitoksella erilliskäsittelyn. Samoin elohopeakuumemittarit pakataan erilleen, siten etteivät ne pääse rikkoutumaan. Vitamiinit, perusvoiteet ja tyhjät lääkepakkaukset eivät ole vaarallista jätettä eikä niitä tarvitse palauttaa apteekkiin.

Yhteisvaikutusten tarkistus

Tarkistamme automaattisesti reseptilääkeostokset mahdollisilta yhteisvaikutuksilta. Käytössämme olevan interaktio-ohjelman avulla, tarkistamme mahdolliset yhteisvaikutukset aiempiin reseptilääkeostoksiin viimeisen 13 kuukauden ajalta. Näin lääketurvallisuutesi paranee!

Schengen todistus

Matkustettaessa Schengen-alueella tarvitaan PKV-lääkkeiden ja huumausaineiksi luokiteltujen lääkkeiden mukaan ottamiseksi Schengen-todistus. Schengen todistuksen voi pyytää mistä tahansa apteekista. Todistus on voimassa korkeintaan 30 vuorokautta matkan alkamispäivästä lähtien. Todistuksen kirjoittamista varten tarvitaan passi. Palvelu apteekissamme maksaa 10 €/todistus.

Schengen-alueeseen kuuluvat Suomen lisäksi, Alankomaat, Belgia, Espanja, Islanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Luxemburg, Malta, Norja, Portugali, Puoli, Ranska, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Sveitsi, Tanska, Tšekki, Unkari ja Viro.